TUNCA ile Borş Çorbasından Boyoza sanat ve yemek üzerine!

-
Aa
+
a
a
a
Hariçten Sanat: 19 Mart 2018
 

Hariçten Sanat: 19 Mart 2018

podcast servisi: iTunes / RSS

Sanatçı TUNCA, Tel Aviv'de sanat ve gastronomiyi bir araya getiren projelerini Çelenk Bafra ile konuştu. 

MSGSÜ Resim bölümü mezunu TUNCA, 2014 yılındaki Desire adlı sergisi için aşçılık eğitimi de almıştı. TUNCA, İsrail’de Artport TelAviv’de misafir sanatçı programına bir ay boyunca katıldıktan sonra mutfak sanatları, tiyatro ve görsel sanatları bir araya getiren sergiye Desire adlı projesiyle katıldı. Danışmanlığını Haaretz dergisi yemek yazarı Ronit Vered’in yaptığı bir performans da kurgulayan sanatçı, Desire projesindeki “Nikita Kruşçev’in favori yemeği “Borş Çorbası”nı hazırlayıp tam 400 kişiye sundu. Yine sergi kapsamında İzmir'in meşhur boyozunun tarihçesini araştıran bir proje daha geliştirdi.  

Table Manners: A Feast of Visual Arts, Theater and Culinary” yani Sofra Adabı: Gastronomi, Görsel Sanatlar ve Tiyatro Şöleni başlığı altında gastronomi, tiyatro ve görsel sanatları buluşturan sergi ve etkinlikler dizisine Tel Aviv Üniversitesi'ne bağlı The Genia Schreiber Gallery ev sahipliği yapıyor. 8 Mart – 30 Haziran 2018 tarihleri arasında galerinin 1000 m2lik alanını adeta tiyatro, müze ve restorana dönüştürerek sosyalleşme alanlarında yemek yeme pratiklerinin toplumsal davranışlar üzerinden ifade biçimlerini düşünmeye davet ediyor. http://www.artportlv.org/artist/tunca-subasi/2017-2018